Ens fa molt il·lusió presentar-vos aquest Blog: L'ESCOLA RECOMANA. La intenció del BLOG és acompanyar, a tota la comunitat educativa, en el camí tan bonic que compartim a l'hora de fer créixer petites persones. Què trobeu en el BLOG? Llibres que recomanem, articles que volem compartir, Orientacions pedagògiques, psicològiques i psicopedagògiques Links... Esperem i desitgem que el BLOG sigui del vostre gust i interès. Salutacions, La CAD (Comissió d'atenció a la diversitat)

dimarts, 11 de juliol del 2017

ASSEGURAR-NOS UN BON ÚS DEL MÒBIL AMB ELS NOSTRES FILLS/ES

Arran de la lectura d’un article publicat en un diari, hem pensat que seria bo donar-lo a conèixer. Per això, n’hem fet un resum i l’hem adaptat. Us  passem l’enllaç per si el voleu llegir sencer.


Conscients què l’ús del mòbil exigeix responsabilitat i que existeixen riscos, és important reflexionar sobre les possibles condicions que es poden exigir als menors abans de regalar-ne un.

L’objectiu és assegurar-nos que els nostres fills/es en facin un bon ús. Una de les coses que podríem fer és signar un contracte.

Us en proposem un de possible:

1.       El mòbil és meu. Jo l’he comprat. Jo l’he pagat. Jo te’l deixo. Oi, que sóc genial?
2.       Jo sempre sabré la contrasenya (menors de 14 anys).
3.       Si sona, agafa’l. Digues “hola”. Sigues educat. Agafa sempre, sempre la trucada del papa i la mama.
4.       Entregaràs el mòbil a la mama o al papa a les 7:30h del matí cada dia d’escola i a les 21:00 els caps de setmana. Estarà apagat tota la nit. Si necessitessis trucar ho faries al telèfon fix, perquè poden contestar els pares, tampoc truquis ni enviïs missatges al mòbil. Respecta les altres famílies com ens agrada que ens respectin a nosaltres
5.       No te’n portaràs el mòbil a l’escola. Conversa i parla amb la gent i amb els teus amics en persona. Els dies de mitja jornada, les excursions i les activitats extraescolars requeriran consideracions especials.
6.       Si se’t cau el telèfon, se li dóna un cop o s’espatlla, tu en seràs el/la responsable. Per tant, assumiràs els costos de la substitució  o de la reparació. Estalvia diners o realitza alguna feina. Hauràs d’estar preparat per si li passa alguna cosa al telèfon mòbil.
7.       No facis servir el mòbil per dir mentides, fer tonteries o enganyar a una altra persona. Evita involucrar-te en converses que puguin ferir els sentiments dels altres. Sigues bon/a amic/ga.
8.       No enviïs missatges, correus electrònics o diguis coses a alguna persona que no li diries en veu alta, ni en presència dels seus pares.
9.       Apaga’l o silencia’l quan et trobis en llocs públics. Especialment en restaurants, en el cinema o mentre parlis amb una altra persona. Sigues una persona ben educada, no deixis que el mòbil canviï això.

10.   No enviïs ni rebis imatges íntimes teves ni d’altres persones. Algun dia  estaràs temptat/da a fer-ho, és arriscat, pots tenir molts problemes.
11.   No facis milions de fotos o vídeos. No és necessari documentar-ho tot. Viu les teves experiències, quedaran emmagatzemades en la teva memòria per sempre.
12.   A vegades, convé deixar el telèfon mòbil a casa. Sent-te segur/a de la decisió. El mòbil no és una extensió del teu cos, ni un ésser viu. Aprèn a viure sense ell. Has de vèncer la por a perdre’t alguna cosa que estigui passant i a estar sempre connectat.
13.   Baixa’t música que sigui nova o clàssica o diferent de la que acostumes a escoltar, que sempre acostuma a ser el mateix. La teva generació té un accés a la música major que qualsevol altra de la història. Amplia els teus horitzons.
14.   T’equivocaràs. Et trauré el mòbil. Seurem i parlarem, tornarem a començar. Tu i jo sempre estem aprenent. Som un equip. I en aquest tema, l’ús del mòbil, estem junts.
Adaptació de l’article feta per:


Rosa M. Escofet i Elisenda Bartrina 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada